معرفی بهترین سرویس VPN و مقایسه آن ها با یکدیگر
سرویسهای VPN متفاوتی وجود دارند اما اگر از خصوصیت و عملکرد آنها هیچگونه اطلاعی نداشته باشید، شاید پروتکل مناسبی را انتخاب نکنید و در انتها منجر به سبب اذیت شدنتان شود.
در این مقاله سعی کردهایم تا تمامی موضوعات پیرامون پروتکلهای مختلف را توضیح دهیم تا ارتباط پروتکلها با همدیگر را بشناسید و مناسبترین سرویس را انتخاب کنید.
امنیت اولین گزینهای است که در انتخاب سرویس باید به آن توجه داشته باشید، هرچه رمزگذاری VPN دشوارتر باشد، پروسه رمزنگاری اینترنت آهستهتر پیش میرود. ولی این مورد دیگر نقص شمرده نمیشود به این دلیل کهCPU ها به حدی رسیدهاند که میتوانند به آسانی سنگینی این بار اطلاعات را تحمل کنند.
یک نکته ضروری دیگر روش اتصال به VPN است. بعضی سرویسهای فیلترشکن اجرای نرمافزار یا کانکشن خود را نیاز دارند، راهاندازی و تنظیمات آن نیز بسته به نوعVPN ، متفاوت است.
به خاطر داشته باشید که هر سرویس فیلترشکنی روی همه سیستم عاملها سازگار نیست. البته این قضیه بیشتر روی سیستم عاملهای بخصوصی مثل بلکبری یا ویندوزفون صدق میکند. در ادامه این مقاله اطلاعاتی را ذکر کردهایم تا شما سرویس VPN مناسب خود را پیدا کرده و با سرویسهای دیگر تطبیق دهید.
درباره پروتکل IKEv2
پروتکل Ikev2 از سرویسهای معرفیشده و امن فیلتر شکن موجود در شرکتهای عرضه کننده VPN مانند سایت TEH VPN است. IKEv2 با همه سیستم عاملها حتی سیستم عامل ویندوزفون و بلکبری سازگار است. همچنین این سرویس از توانایی «شناور بودن» پشتیبانی میکند. شناور بودن به این معناست: با بستن صفحه اتصال، ارتباط قطع نمیشود و همچنان متصل هستید. پروتکل IKEv2 از رمزگذاری AES-256 بهره میبرد که استانداردی از نوع صنعتی برای برقراری تعادل بین سرعت و امنیت است.
معرفی بهترین سرویس VPN و مقایسه آن ها با یکدیگر
سرویس IKEv2 از ارتباط نوع NAT پشتیبانی میکند که NAT Traversal نیز خوانده میشود. ارتباط نوع NAT، این توانایی را به شما می دهد که با کمک گرفتن از آن با سرور خود از راه دور ارتباط داشته باشید. در واقع هنگامی که تعدادی کاربر از یک آدرس آی پی استفاده میکنند و میخواهند که با نت ارتباط برقرار کنند از عملیاتNAT استفاده میکنند.
سرویس IKEv2 یک فیلتر شکن عالی است که سریع، راحت و امنیت بالایی دارد. این سرویس به کانکشن نیازی ندارد و از قسمت تنظیمات دستگاه شما به آسانی وصل میشود.
ikev2
مزایا: سرعت عالی، پایدار، امن
معایب: منبع بسته ( Open source نیست )
درباره پروتکل OpenVPN
همانطور که از اسم سرویس OpenVPN مشخص است از تکنولوژیopen source استفاده میکند که در بیشتر سیستم عاملها و موبایلها به آسانی میتوان از آن استفاده کرد. پروتکل OpenVPN به یک استاندارد مورد علاقه و محبوب تبدیل شده است و تا حالا نگرانی یا مشکل جدی در زمینه تشخیص این ارتباط حتی از طرف NSA نیز مشاهده نشده است.
پروتکل OpenVPN تنظیمات قابل تغییر بسیاری دارد. اگر از رمزنگار AES به جای رمزنگاری ضعیفتر یعنی Blowfish کمک بگیرد امنیت بیشتری خواهد داشت.
Openvpn در لیست سرویسهای بیشتر عرضه دهندگان موجود است و به سبب منبع باز بودن آن، هر کدام از عرضهدهندگان تغییراتی در این سرویس به وجود آوردهاند و به کاربر ارائه میدهند.
سرویس OpenVPN خود شامل دو پروتکل TCP و UDP است که پروتکل UDPترکیبی خوب از سرعت و امن بودن است. پروتکل TCP از امنیت بالا و سرعت کمتری برخوردار است.
بین پروتکلهای UDP و TCP انتخاب به عهده خود شماست و باید یکی از این دو را انتخاب کنید.
Openvpn
مزایا: امنیت ، قابل تغییر در تنظیمات ( Open Source )
معایب: راهاندازی و استفاده مشکلتر ( نسبت به دیگر پروتکلها )
یک انتخاب عالی برای کاربران دسکتاپ (ویندوز و مک) پروتکل OpenVPN است،البته استفاده از آن در تلفن همراه کمی سخت است.
درباره پروتکل SSTP
Secure Socket Tunneling Protocol یا به اصطلاح SSTP یک سرویس ابداعی از شرکت Microsoft است و امروزه همه سیستم عاملهای Microsoft از آن پشتیبانی میکند. از SSL این پروتکل برای فرستادن داده و رمزنگاری آن استفاده می شود.
پروتکل SSTP از پورتی استفاده میکند که مورد استفاده در https است و این پورت 443 است، به همین خاطر تقریباً در تمام فایروالهای سراسر دنیا به راحتی و بی دردسر قابل گذشتن است. پیاده کردن این پروتکل در سمت Client بسیار آسان است و تنها با ساخت یک کانکشن انجام میشود.
برای افرادی که میخواهند امنیت و سرعت عالی را تجربه کنند سرویس SSTP بسیار مناسب است. به دلیل کار با پروتکل TCP، پروتکل SSTP ممکن است از سرویس IKEv2 کمی آهستهتر عمل کند.
گزینه مناسب برای افرادی که از سیستم عامل ویندوز بهعنوان سیستم عامل اصلی خود استفاده میکنند، پروتکل SSTP است. نصب این سرویس برای کاربران ویندوز چه با نرمافزار ویندوز و چه بهصورت دستی امکانپذیر و راحت است.
SSTP
مزایا: امنیت، بومی سازی شده برای ویندوز
معایب: قابل استفاده فقط در ویندوز، منبع بسته ( Open source نیست )
درباره پروتکل PPTP
در واقع تونل زنی نقطهبهنقطه (Point-to-point tunneling ) یا پروتکل PPTP یک پروتکل رایج، دوستداشتنی و قدیمی است که از سیستم عامل ویندوز ۹۵ به بعد به شکلهای متفاوتی اجرا میشود.
سرویس PPTP سرعت بالا و خوبی دارد اما به دلیل ایمن بودن و رمزنگاری ضعیف، اخیرا کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. این سرویس از رمزگذاری نقطهبهنقطه مایکروسافت که کمبودها و مشکلاتی دارد، استفاده میکند.
روی پروتکل PPTP، برای ایمن نگهداشتن اطلاعات شخصی خود حساب باز نکنید ولی اگر فعالیت خاص و مهمی انجام نمیدهید و فقط برای تغییر دادن آدرس اینترنتی قصد استفاده از VPN را دارید، این سرویسمی تواند برای شما بهترین انتخاب باشد.
PPTP
مزایا: سرعت عالی، استفاده راحت
معایب: ضعیف در امنیت
اکثرا در تمام سیستم عاملها سرویس PPTP پشتیبانی میشود.
درباره پروتکل L2TP/IPSEC
معمولاً در رمزنگاری IPsec از پروتکل معروف تونل لایه دو استفاده میکنند. با ارائه آن به دسکتاپ و موبایلها، استفاده از آن بسیار راحت شد. از پورت UDP500 سرویس L2TP استفاده میکند.
پروتکل L2TP نیازی به کانکشن بخصوصی ندارد و بعد از حذف شدن سرویس PPTP در سیستم عامل IOS ، در میان کاربران اپل بسیار علاقهمند پیدا کرده است.
پروتکل L2TP / IPSec مثل PPTP از پروتکل MPPE استفاده میکند ولی دارای این تفاوت است که در یک تونل AES ایمن قرار دارد. این پروتکل از رمزگذاری AES-256 بیتی بهره میبرد.
L2TP/Ipsec
مزایا: امنتر از PPTP ، استفاده راحت
معایب: ضعیف بودن امنیت نسبت به ikev2 و پروتکلهای سطح بالا
یک انتخاب مناسب بخصوص برای گوشیهای هوشمند مانند آیفون و آیپد، سرویس L2TP / IPSec است.
جمعبندی کلی پروتکلها
به طور کلی اگر در حال انجام دادن کار مهمی مثل: چک کردن حسابهایتان یا خرید اینترنتی هستید، باید، پروتکلی را انتخاب کنید که امنیت مناسبی دارد. اما اگر فعالیت خاصی ندارید که امنیت شما را تحت شعاع قرار دهد، مانند وبگردی، وصل شدن به فیلتر شکنی که امنیت بسیار بالا و سرعت پایینی دارد، اصلا منطقی نیست.