چرا به فیلترشکن کامپیوتر نیاز دارید؟
فیلترشکن برای رفع محدودیتهای اینترنتی استفاده میشود. درواقع فیلترشکن کامپیوتر به سرویسهایی گفته میشود که با ایجاد یک کانال ارتباطی مبتنی بر اینترنت از محدودیتهای ایجاد شده توسط فایروالها، وبسایتها، بازیهای اینترنتی و… جلوگیری کرده و علاوه بر آن IP کاربران را تغییر میدهند. سرورهای مجازی، vpn ،proxy از انواع فیلترشکنها هستند که میتوانند محدودیتهای اینترنتی را برداشته و علاوه براین IP کاربر را مخفی نگه دارند.
جلوگیری از ردیابی فعالیت در اینترنت، پنهان کردن موقعیت جغرافیایی، رفع محدودیت سایتهای فیلترشده از جمله دلایل مخفیکردن IP کامپیوتر است.کاربران با نصب فیلترشکن کامپیوتر میتوانند به سرور فیلترشکن در یک کشور خارجی متصل شوند و با IP مجازی بدون محدودیت از وبسایتها، بازیها و نرم افزارهای اینترنتی استفاده کنند. کاربرد فیلترشکن فقط برای برطرف کردن محدودیتهای اعمال شده از سوی ISPها و دسترسی به سایتهای فیلترشده نیست بلکه با فیلترشکن تمام ترافیک شبکه رمزنگاری میشود. البته باید توجه داشت که برخی سرویس دهندگان فیلترشکن به عنوان واسطه بین کاربر و وبسایت قرار دارند و ممکن است به اطلاعات کاربر در وبسایت دسترسی داشته باشند. به عبارتدیگر با استفاده از فیلترشکن یک لایه امنیتی بین سیستم کاربر و عوامل محدودکننده دسترسی به وبسایت ایجاد میشود که در اینجا شرکتهای سازنده فیلترشکن به عنوان واسطه عمل کرده و میتوانند به برخی دادههای کاربران در وبسایت میزبان دسترسی پیدا میکنند.
فروش وی پی ان و خدمات ویژه آن در ته وی پی ان
از دیگر کاربردهای نصب فیلترشکن کامپیوتر افزایش سرعت دسترسی امن به فضای اینترنتی ( به خصوص بازیها و برخی نرم افزارها ) و همچنین افزایش سرعت دانلود وآپلود در شبکه وب است.
تفاوت proxy و vpn
Vpn تمام ترافیک اینترنت دستگاه را رمزنگاری میکند و IP کاربر را در همه نرم افزارها تغییر میدهد در حالی که پروکسیها بیشتر web-based هستند و عملکرد محدودتری دارد. بنابراین vpn معمولا بهتر وگرانتر از proxy است.

نصب فیلترشکن کامپیوتر
برای راه اندازی فیلترشکن کامپیوتر ، اغلب باید نرم افزار آن را بر روی سیستم عامل ویندوز یا لینوکس نصب کرد. نصب آنها بسیار ساده و مانند سایر نرم افزارهای رایانهای است. برای نصب فیلترشکن نکته قابل توجه این است کاربر باید فایروال سیستمعامل (آنتی ویروس) را قبل از نصب غیرفعال کند زیرا یکی از ویژگیهای فایروال ویندوز تعیین IP کاربر است. بنابراین مهم است که کاربر قبل از هرکاری فایروال ویندوز را غیرفعال کرده و بعد برنامه فیلترشکن را نصب کند. انواع مختلف فیلترشکن در بازار وجود دارد که باید آن را از وبسایت ارائهدهنده برنامه فیلترشکن دانلود و در مدت زمان مشخص شده (معمولا یک ماه) بر روی سیستم عامل کامپیوتر نصب کرد. پس از نصب نرم افزار فیلترشکن، برای ورود به سیستم باید از نام کاربری و رمزعبور استفاده کرد. سرویسدهنده فیلترشکن در زمان خرید نام کاربری و رمز عبور اختصاصی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
موضوع دیگری که کاربر باید به آن توجه کند تنظیمات فیلترشکن کامپیوتر است. تنظیمات نرم افزار در هر فیلترشکن متفاوت است. بیشتر نرم افزارهای فیلترشکن گزینهای برای انتخاب پروتکل ارائه میدهند. تعداد زیادی پروتکل براساس نوع کاربرد توسط سرویسدهندگان پیشنهاد میشود.
پروتکل OpenVpn، WireGuard ، SSL\TLS، OpenSSH ، IKEv2، IPSec و PPTP از جمله آنها هستند. اغلب مشخصه های هر پروتکل در وبسایت سرویسدهنده ارائه میشود. برای مثال پروتکل WireGuard که چند سال است که به بازار عرضه شده برای سریعتر و ایمنتر کردن اتصالات کاربرد دارد. برخی فیلتر شکنها چند پروتکلی هستند که میتوانند گزینه مناسبی برای نصب بر روی کامپیوتر باشند. معمولا فیلترشکنهای چندپروتکلی ترکیبی از چند پروتکل سوئیچینگ (MPLS) و پروتکل امنیت اینترنت (IPsec) هستند که اجرای فیلترشکن را سریعتر میکند. تعداد و انواع فیلترشکنهای چندپروتکلی در بازار بسیار زیاد است. نوع پروتکلهای ارائه شده در فیلترشکن، سیاستهای حفظ حریمخصوصی آنلاین، سابقه فعالیت سرویسدهنده، دسترسی پذیری، قیمت، خدمات پشتیبانی از مشتریان، پهنای باند و سرعت عملکرد، برای انتخاب فیلترشکن مناسب می بایست در نظر گرفته شود.

برخی سرویسدهندگان فیلترشکن کامپیوتر علاوه بر نرم افزار نصبی بر روی سیستم عامل، افزونه مرورگر آن را نیز ارائه میدهند. اکثر مرورگرهای وب مانند گوگل کروم، فایرفاکس و… از افزونه پشتیبانی میکنند. برای فعالسازی افزونه مرورگر کافی است از طریق تنظیمات مرورگر و انتخاب گزینه extension فیلترشکن مدنظر را یافته و نصب کرد. افزونههای مرورگر، تغییر سریع IP را در حین استفاده از مرورگر برای کاربران ممکن میسازند. در هنگام استفاده از افزونههای مرورگر باید درنظر داشت که فیلترشکن فقط در همان مرورگر فعال است و سایر فعالیتهای اینترنتی خارج از مرورگر (مانند بازیهای آنلاین یا نرم افزارهایی مانند تلگرام و…) توسط افزونه مرورگر فیلترشکن پشتیبانی نمیشوند.
با این حال افزونه فیلترشکن برای کاربرانی که فقط از یک مرورگر استفاده میکنند و خواهان لایه امنیتی اضافی برای فعالیت در اینترنت هستند، مناسب است. توصیه میشود که کاربران یک برنامه افزودنی معتبر را انتخاب کنند زیرا جمعآوری داده توسط افزونههای مرورگر بسیار سادهتر از سایر انواع فیلترشکنها است.
نحوه حذف فیلترشکن کامپیوتر
نرم افزارهای فیلترشکن کامپیوتر مانند سایر نرم افزارهای کامپیوتری از طریق تنظیمات کامپیوتر (Control Panel) حذف میشود. افزونههای مرورگر از طریق گزینه delete در extension مرورگر قابل حذف هستند.
مقایسه برخی فیلترشکنهای موجود در بازار
موضوع مهم و مود توجه در انتخاب فیلترشکن مناسب حفظ حریم خصوصی کاربر و امنیت انتقال دادهها است. امنیت داده معیاری است که نشان میدهد ارائهدهنده فیلترشکن با توجه به خدماتی مانند احراز هویت، رمزنگاری، به روزرسانی نرم افزار و… چقدر از دادههای کاربر محافظت میکند. از نظر رمزگذاری بیشتر فیلترشکنها در یک سطح قرار دارند.از نظر احراز هویت فیلتر شکنهای Hotspot Shield، IVPN، Kaspersky ،Mullvad ،NordVPN Mozilla VPN، Freedome، قابل اعتمادتر هستند.

حریم خصوصی کاربر معیاری است که نشان میدهد ارائهدهنده خدمات چگونه به عنوان واسطه، دادههای مصرف کننده را جمعآوری میکند و با سایت میزبان به اشتراک میگذارد. علاوه براین توانایی کاربر را برای کنترل جریان دادههای خود نشان میدهد.
به عنوان مثال فیلترشکن کامپیوتر Mozilla VPN گزینهای دارد که میتوان تبلیغات هدفمند را خاموش کرد و اجازه ردیابی فعالیتهای کاربر را از طریق کوکیها، کمپینها و … نمیدهد. فیلترشکنهای Private Tunnel وF-secure Freedome VPN قوانین خاصی برای تبلیغات هدفمند ندارند و این شرکتها فرض میکنند که کاربر در مورد نحوه کار کوکیها در مرورگرهای خود آگاه است. فیلترشکنهای NordVPN ،IPVanish ،CyberGhost ،TunnelBear در قوانین خود اعلام کردهاند که کاربران میتوانند یک کپی از اطلاعات خود که پیش این شرکتها دارند را از طریق تماس با شرکت دریافت کنند.
موضوع دیگر که برای مقایسه بین فیلترشکنهای موجود در بازار میتوان در نظر گرفت بهترین شیوههای زیرساخت است که طبق تحقیقات انجام شده فیلترشکنهای PIA، Surfshark،NordVPN سه گزینه برتر هستند.
