انتخاب بهترین وی پی ان
برای انتخاب بهترین وی پی ان باید به نوع پروتکلهای به کار رفته در وی پی ان، سرعت، پهنای باند و سایر ویژگیهای وی پی ان توجه کرد.انتخاب وی پی ان مبتنی بر استاندارد از فروشندگان معتبری که چندین سال سابقه در سرویسدهی وی پی ان دارند میتواند دسترسیپذیری به اینترنت بدون محدودیت را تضمین کند.روش بسیار کارآمد برای اطلاع از سابقه فعالیت،سیاستها وخطومشی شرکتهای ارائهدهنده وی پی ان بررسی مطالب وبسایت آن شرکت است . برای مثال در صفحه پرسشهای متداول در سایت EXPRESS VPN نوشته شده که بدون توجه به موقعیت جغرافیایی کاربر، به کاربران این امکان را میدهد تا به هر محتوای آنلاینی که بخواهند دسترسی داشته باشند و فعالیتهای اینترنتی آنها، امنیت کامل را خواهد داشت.علاوه بر این در مطالب نوشته شده در وبلاگ این شرکت توضیح داده شده که EXPRESS VPN از چند لایهحفاظتی و سرور برای امنیت آنلاین و حریم خصوصی استفاده میکند که نشاندهنده صحت ادعای آنها برای حفظ حریم خصوصی و امنیت ترافیک اینترنتی کاربر است.
ویژگیهای بهترین وی پی ان
پروتکل: اولین ویژگی که باید در انتخاب بهترین وی پی ان در نظر گرفت، شیوه ساخت و پروتکلهای به کار رفته در آن است.پروتکل وی پی ان مجموعه دستورالعملهایی است که در یک وی پی ان و سرور آن برای ایجاد کانال رمزنگاری شده و برقراری ارتباط ایمن استفاده شده است. پروتکل نحوه ورود دادههای کاربر از طریق وی پی ان به سرور شرکت ارائهدهنده وی پی ان را مشخص میکند. به عبارت دیگر پروتکل روشهای ارسال داده، رمزگذاری مورد استفاده و سایر ویژگیهای وی پی ان را تعیین میکند. انتخاب پروتکل توسط کاربر تاثیر عمدهای بر عملکرد وی پی ان میگذارد. ممکن است با تغییر پروتکل در بخش تنظیمات اپلیکیشن سرعت اینترنت دو یا سه برابر افزایش یابد.

در حال حاضر بهترین وی پی ان های موجود در بازار، پروتکلهای IPSec، L2TP، OpenVPN را ارائه میدهند.پروتکلهایی مانند SSL و PPTP تقریبا منسوخ شده و یا تغییراتی در جزئیات آنها داده شده است.اگر باید از وی پی انهای SSL/TLS استفاده شود فقط TLS 1.2یا بالاتر استانداردهای مناسب را دارند. برخی شرکتها ممکن است اطلاعات جامعی در مورد پروتکلهای وی پی ان ارائه ندهند. باید از خرید وی پی ان اینگونه شرکتها اجتناب کرد.
عدم گزارش گیری: در عین حال که یک سرویس دهنده وی پی ان از اطلاعات کاربر محافظت میکند ممکن است که به همان اطلاعات دسترسی پیدا کند. بنابراین حتما باید اطمینان پیدا کرد که شرکت ارائهدهنده وی پی ان از عدم گزارشگری ترافیک اینترنت کاربر در سیاستهای حریم خصوصی خود استفاده میکند.
چرا به فیلترشکن کامپیوتر نیاز دارید؟
سرعت: برای اطلاع از این موضوع میتوان از تجربه مشتریان قبلی بهره برد. به علاوه با تست سرعت در سایت سرویس دهنده وی پی ان میزان سرعت و پهنای باند وی پی ان قابل اندازهگیری است.
سایر ویژگیهای بهترین وی پی ان
تعداد سرور و کشور ارائهدهنده سرور: اولویتهای کاربران برای انتخاب این گزینه متفاوت است. اگر کاربر دسترسی نامحدود به سرورهای کشورهای مختلف جهان را درنظر داشته باشد، وی پی ان با تعداد سرور زیاد را انتخاب میکند.
امنیت: آیا سرویس دهنده وی پی ان از سرورهای پرقدرت جهانی استفاده می کند یا سرورهای ارزان قیمت؟ نوع پروتکلهای به کار رفته در وی پی ان چیست؟ چه تعداد پروتکل و چه تعداد سرور در وی پی ان در نظر گرفته شده است؟ سیاستها و خطومشی سرویس دهنده برای ارائه وی پی ان چیست؟ اینها برخی سوالاتی است که کاربر باید برای اطمینان از امنیت وی پی ان از پاسخ آنها مطمئن شود.
پشتیبانی از چندین دستگاه: با استفاده از این نوع وی پی ان میتوان با یکبار خرید فیلترشکن، در دستگاههای مختلف مثل لپتاپ، موبایل، رایانه شخصی، تبلت از آن استفاده کرد.
علاوه بر موارد بیان شده ویژگیهایی مانند گارانتی برگشت وجه، اشتراکهای مقرون به صرفه، کاربرد آسان، خدمات پشتیبانی مشتریان، قابلیت KILL SWITECH، امکان حذف تبلیغات هم در انتخاب بهترین وی پی ان موثر هستند.
معرفی و مقایسه سرویسدهندگان وی پی ان
PIA SURFSHARK ،NORDVPN ،MOZILLA VPN ،MULLVAD ،CYBERGHOST ،PROTONVPN EXPRESSVPN ده سرویس دهنده وی پی ان برتر از نظر شیوه ساخت (تعداد لایه های کاربری، تعداد ونوع سرور و…) هستند.
HOTSPOTSHIELD،IVPN،KASPERSKY،MULLVAD،NORDVPN،MOZILLAVPN ،FREEDOME ،PROTON VPN ، هشت سرویس دهنده وی پی ان برتر از نظر احراز هویت کاربر برای ورود به سیستم از طریق ایمیل و یا شماره موبایل هستند. همچنین این برنامهها برای ورود به سیستم از رمز عبور و نام کاربری اختصاصی استفاده میکنند که از امنیت بالایی برخوردار است. به طوریکه در Mozilla VPN چند بار تلاش ناموفق برای ورود به سیستم، برای مدتی حسابها را قفل میکند. این ویژگی ممکن است از دسترسی به حساب کاربری اشخاص توسط بدافزارها و سایر عوامل مخرب جلوگیری کند.

MULLVAD ،IVPN ،CYBERGHOST ،PROTON VPN ، چهار سرویس دهنده وی پی ان برتر در بروز رسانی نرم افزار هستند. بروز رسانی نرم افزار امنیت آن را بالا برده و آسیب پذیری دستگاه و دادهها را در مقابل هکرها و سایر افزارها کاهش میدهد. اکثر سرویسدهندگان وی پی ان به کاربران اجازه دسترسی به یک کپی از اطلاعات ذخیره شده را میدهند. برای اینکار باید با شرکت تماس بگیرند و از طریق ایمیل یا سایر شیوهها آن را دریافت کنند. البته ممکن است گرفتن کپی اطلاعات از شرکت اصلی ارائهدهنده وی پی ان نیاز به پرداخت هزینه داشته باشد. وی پی ان های PIA ،MULLVAD ،IPVANISH ،PROTONVPN، چهار وی پی ان برتر از نظر کنترل حریم خصوصی هستند.همچنین Le vpn و speedify ویژگی عدم گزارشگیری از ترافیک اینترنت کاربر را دارند که ویژگی بسیار خوبی از نظر حفظ حریم خصوصی کاربر است.
برخی از شرکتهای سرویس دهنده وی پی ان ممکن است پس از اتمام اشتراک وی پی ان اطلاعات کاربر، گزارش خرابیها و… را نگهداری کنند. MOZILLA VPN ، MULLAVAD به صراحت در سیاستهای خود قید کردهاند که در صورت پایان یافتن سرویس یا غیر فعال شدن آن، اطلاعات کاربر بعد از گذشت 30 روز برای همیشه پاک خواهد شد.
مقایسه از نظر رمزگذاری
از نظر رمزگذاری اکثر شرکتهای سرویس دهنده وی پی ان در یک سطح قراردارند. Turbo vpnاز TLS اختصاصی یا تغییر داده شده استفاده میکند همانطور که گفته شد در استفاده از این نوع پروتکل باید اجتناب کرد یا اطلاعات بیشتری در مورد سرویس دهنده آن کسب کرد. HideMyAss و trust.zone ترافیک مشکوک DNS را گزارش میدهند. وی پی ان Turbo VPN،Encrypt.me، Kaspersky، Steganos، ZoogVPN،Le VPN، Trust.Zone از سرویس DNS عمومی گوگل استفاده میکنند. Cloudflare، Windscrib وAstrill VPN، Speedify، سرویس DNS اختصاصی دارند. Hola free vpn و psiphon این دو وی پی ان به طور پیش فرض تمام ترافیک دستگاه را رمزنگاری نمیکنند و همچنین عدم گزارشگیری ترافیک اضافی اپلیکیشنها، نرم افزارها و… به جز مرورگر را دارند.به عبارتدیگر دادههای مرورگر را بصورت رمزنگاری شده ذخیره میکنند بنابراین استفاده از آنها توصیه نمیشود.
